Una volta al món en 10 mesos

 Avui ha vingut na Maria Villalonga a compartir el seu testimoni de fe. Està fent la volta al món (Àsia i sud-Amèrica) cooperant amb missioners jesuïtes. Ens hem ajuntat amb el grup de na Tònia i na Núria. 

Abans de començar na Kendra, na Bel, n'Helena, na Sheyla i na Mariona l'han presentada.


Na Maria té 24 anys. És ciutadellenca però viu a París. Llicenciada en Economia i ADE a Bcn i master d’Economia del Mediambient i l'Energia a Paris.





Na Maria ens ha explicat el seu periple dels primers 4 mesos: 
- Japó
- Índia
- Tailàndia
- Singapur
- Filipines
Ens ha explicat que a Filipines ha viscut amb un jesuïta dins un poblat enmig del bosc. Un dia el jesuïta els va dir: 
-En què us podria ajudar?. 
I ells van contestar: 
- Ens agradaria tenir una escola. 
I així ho va fer. És una escola on aprenen coses pràctiques: com fer un capell, com collir fruits, els noms dels arbres i els ocells. 
 Filipines mengen arròs per berenar, dinar i sopar. Els fiets feien tota la setmana enfora de ca seva per poder ser a escola, i allà es renten sa roba i ajuden en tot. 


També ens ha explicat que a la Índia hi ha moltes diferències entre rics i pobres i a molts països hi ha fiets que passen gana. 
Que a Europa som rics però molta gent no sap com ser feliç. Que aquí ens preocupam per coses que no tenen importància i hem d'aprendre a relativitzar. 

Quan ha acabat, li hem fet preguntes molt interessants. 
  • Què has après?
  • On et va costar més adaptar-te?
  • Quins idiomes parlaves?
  • A quin país et va agradar més el menjar?
  • Com eren els doblers a cada país?
  • Etc



El 2019 na Maria, amb un grup de Joves de Ferreries i Ciutadella va anar a Taizé (França) que és una comunitat de monjos ecumènica cristiana  que els estius acull 5000 joves de tot el món. Qui sap si qualque dia noltros hi podrem anar?



Comentaris