Noè i Naaman. El gran diluvi.

Dissabte vam explicar la història de Noè i Naaman. 


Noè és el primer personatge de la Bíblia que representa una esperança per la humanitat. Abans d'ell, tots han fracassat. Han fracassat especialment en un aspecte: no assumir la responsabilitat dels seus actes. 

  • ADAM. Quan Déu li demana per què has tastat el fruit d'aquest arbre, Adam s'espolsa la responsabilitat i diu que ha estat perquè Eva li ha dit. Tira pilotes fora. 

  • EVA. Quan Déu li demana per què has tastat el fruit d'aquest arbre, Eva no reconeix la seva responsabilitat i diu que ha estat perquè la serp li ha dit.

  • CAÍN. Quan Déu li demana què n'has fet del teu germà, fuig. Déu havia donat el lliure albir a l'ésser humà però veu que no el sap emprar. 

  • Al llarg de 9 generacions després de Caín, els humans continuen evadint-se de la responsabilitat de la llibertat. Com si no fossin lliures. Elegeixen el mal, els ídols: robar, viure pels doblers, enganar, adulteri, emborratxar-se. Déu decideix tornar començar. Hi ha el Diluvi universal. 

  • NOÈ i NAAMAN són els primers humans de la Bíblia capaços d'assumir la responsabilitat dels seus actes. Han estat humils i saben en què fallen. No han tingut por de conèixer-se a sí mateixos, de discutir entre ells per millorar. Són una esperança per la humanitat i per açò Déu els tria. Hi ha el Diluvi universal perquè tot torni començar. 

  • Després del diluvi Noè i Naaman cauen en la tristesa. Totes les persones que estimaven han desaparegut. No poden mantenir l'esperança. Déu promet que mai més hi haurà un Diluvi. La llibertat que ha regalat als humans té un límit. Els humans poden elegir el mal, sí, però sempre hi haurà la possiblitat de retornar. Déu no permetrà que el món desaparegui. Alguna cosa passarà que sempre salvarà en darrer terme la humanitat. 

  • Voltros esteis més evolucionats espiritualment que Adam, Eva, Caín i Noè. La majoria, tenint 9 anys com teniu, sou capaços de veure quan una cosa no la feis bé, (com el cobrador d'impostos). Però us toca fer un pas més, que és no quedar enganxats a la tristesa, la por o la ràbia, sinó transformar-les en alegria, coratge o amor (convertir-vos). 

  • Quan tots els humans ho sapin transformar (convertir-se), llavors el Regne de Déu existirà sobre la Terra. 



Font emprada: Doctora Annette Pier




Comentaris