Una ànima infinita. Un cos limitat.

 Avui era es primer dia que fèiem sa catequesi a les 17:30h. Na Bel i na Paula eren a Palma i n'Helena i na Zaira no podien, però encara hem estat un bon ranxet. Ha vingut n'Alison des grup de na Tònia. 

Seguim donant voltes a per què  Déu permet el mal?. Avui l'objectiu era descobrir les nostres limitacions per copçar l'infinit, que és Déu. 


JOC DELS TRES CANTONS.  FINIT o INFINIT?

Hem fet dos equips. Aquí encara no havia arribat tothom i érem poquets. Feia una pregunta i havien de moure's segons si pensasen que la resposta era SÍ, NO, NO HO SÉ. 

 Per exemple: 
- Una poma és finita? 
- Elles tres han opinat que sí, perquè desapareix quan la menjam, però n'Ilan s'ha colocat al cartell de No ho sé
- Per què?
- Perquè, com va dir Einstein....
- Qui? -demana una d'elles
- Un científic. Com va dir Einstein, "la matèria ni es crea ni es destrueix, només es transforma". Tot el que mor, torna a la Terra i reviu d'una altra manera. 
- Però pots dir que és infinita si el món és finit?
- Finit que vol dir? Demana una 
- Vol dir que tindrà un final, dic. Així com el món, o sigui l'univers, un dia va començar (Big Bang), se sap que un dia acabarà. 
- Sí, perquè la Terra s'apropa al sol, diu n'Ilán
- Però noltros ja no hi serem, diu na Mariona, amb el seu caràcter cerebral (=necessita preveure un futur sense perills).
- Un ca és finit?
- No, perquè té ànima.
- No, perquè si tenim en compte el que va dir Plató..., diu n'Ilán
- Qui era Plató?, demanen.
- Un filòsof. Va dir que cada paraula es correspon a una idea eterna, diu n'Ilán. 
- I  aquestes idees eternes provenen de Déu ("Al principi existia la Paraula, la paraula estava amb Déu i la paraula era Déu" Jn, 1). Déu és el fonament de tot el que existeix. La paraula univers significa tot el que existeix, dic. 
-L'anima és infinita?
Aquí hi ha hagut acord. Sí.
- Déu és infinit?
- Sí. 

JOC DELS PAPERS A S'ESQUENA
Cada fillet duia un paper aferrat a s'esquena. L'equip contrari li havia d'arrabassar el paper. Llavors havien d'estudiar els papers capturats (5 minuts) per fer un concurs. 

 

CONCURS
Eren preguntes sobre el que acabaven de llegir. Els dos equips han empatat. Quan l'encertaven tenien de regal un d'aquests cercles que havien d'aferrar a un mural de tres columnes: INFINIT, BASTANT LIMITAT O MOLT LIMITAT. Així ens ha quedat un resum visual de tot el que hem xerrat avui. 





I com a premi, hi havia un MICROSCOPI DIGITAL, per observar plantes, ungles, una moneda, cabells, i adonar-nos així, que la vista humana no ho pot captar tot (no podem veure els àtoms, ni les gàlaxies) i no tenim vista infraroja com el xòric o una oïda amb radar com els dofins. Aquí ja només hi faltaven 5 minuts per acabar. Hem compartit els panets de viena amb sobrassada i fins i tot hem pogut observar sa sobrassada amb el microscopi. 

Aquí ha acabat la sessió. La nostra pregunta segueix sense contestar del tot, però a poc a poc, cada dia, en descobrim un bocinet més. 

18:30-19:30 HEM JUGAT A PLASTILINA

Una part ha sortit a fer voltes amb es ranxo d'amics. Han quedat  na Sheyla, na Kenndra i n'Alison. Ha estat molt agradable conversar amb calma mentres fèiem figures de plastilina. Na Sheyla quan fa feina artística es concentra molt. És una artista i ha fet aquesta àvia i aquest bon Jesús: 




Hem assajat una coreografia (inventada per na Kenndra) per fer a la propera missa de comunions que serà duimenge 12 de maig. 

20h HEM anat a MISSA

Hem compartit la pregària, la pau i la fe amb els altres grups de catequesi i amb la Comunitat de Ferreries. Al final el nostre grup (en Tomàs, n'Alison i en Víctor) hem representat la missió amb tres fulls de paper de diari on hi havia escrites aquestes lletres en gros: 

- AQUESTA SETMANA
- QUI SERAN LES MEVES OVELLES?
- QUI SERÀ EL meu PASTOR?

La idea era sortir amb el diari desplegat i girar-lo per mostrar ses lletres, però no ens ha acabat de sortir. 













Comentaris