Abraham i Sara

 

Els tres visitants. Marc Chagall

Ahir a catequesi vam contar la història d'Abraham i Sara amb una escena de Godly Play (arena que simbolitzava el desert + figures de plastilina). Van aparèixer preguntes molt interessants. 

- Mariona: Qui són els bons aquí? Si Abraham era bo per què tenia esclaus?
- Guida: Abraham va nèixer 2000 anys abans de Crist. Fa 4.000 anys tenir esclaus era normal. La humanitat avança, va p'envant i ara l'esclavatge ja no està ben vist. 
- Marian. Si Déu és bo per què permet coses dolentes?
- Guida. Què pensau voltros?
- Sheyla. A vegades  ses coses dolentes que ens passen ens ajuden a  aprendre alguna cosa (Bravo, Sheyla!).
- Marian. Déu vol que hi hagi guerres, drogues, gent qui roba, gent qui mata als fills?
- Paula:  Està bé matar un fill abans de néixer?
- Guida: Aquí podria haver dit que hi ha tipus de mal diferents (el mal de cada dia, el mal estructural) però en tost d'això vaig explicar per què Déu (Big Bang) va crear el món (per amor) i com dins el món hi ha el bé i el mal, el dia i la nit, la llum i l'ombra... el temps + la dualitat només existeixen a la Terra,  no a l'infinit. Encara ho vaig embullar més. 
- Mariona: Però que hi havia abans del Big Bang. Com era? Com serà tot quan ens moriguem? Hi podrem veure? (torrent de preguntes sobre la mort). 
- Guida. No. No tindrem ulls. Hi veurem amb el cor. 
- Kenndra: Podrem ajudar a altres des del cel? Ser com àngels?

Vaig quedar plantificada. Per les pròpies limitacions (no en sé prou i no podia donar abast a tantes preguntes )..... Pel nivell tan avançat d'intel·ligència espiritual d'aquestes fietes. Només tenen 11 anys i ja es plantegen tot açò? 

N'Helena escoltava i cavilava però no deia res. Pensa molt i per açò necessita més calma. Na Zaira, boca oberta, també contemplava la velocitat del joc,  com un partit de tennis. 

Una pregunta va quedar sense contestar, la que va plantejar na Marian, per difícil, per les meves limitacions, i perquè no mereix una resposta simple. Per què si Déu és bo permet el mal al món? 
La contestarem (ho intentarem com poguem) en properes sessions.




Comentaris